WOZ bezwaar Foxhol

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Foxhol? Op deze website bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Midden-Groningen calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Foxhol 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder bekijk je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Foxhol (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kun je ook verder lezen over te lage WOZ-waarde.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
Netnummer0598 (+31598)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,208%
Gemiddeld betaalde OZB€363
Rioolheffing€190
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€813
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Foxhol.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Midden-Groningen. De WOZ-waarde ligt op €235.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €235.000 x 0,208% = €489.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Foxhol? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Foxhol precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Foxhol. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0004,2%
2019€168.0009,8%
2018€153.000
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Midden-Groningen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-foxhol-9607

Woningtaxatie in Foxhol

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Foxhol kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Foxhol ligt rond de €265. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Foxhol die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Kropswolde, Kiel-Windeweer, Hoogezand, Onstwedde en Vledderveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: ligging, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Foxhol. In dit document tref je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,208% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Foxhol. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €363.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van openbare data. De gemeente verwerkt kenmerken als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.midden-groningen.nl/). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je tevens koopsommen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Foxhol?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Foxhol kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie