WOZ bezwaar Hoog Soeren

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Hoog Soeren? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Apeldoorn maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Hoog Soeren 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder verschaffen we een kostenraming van de actuele woonlasten in Hoog Soeren waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7346
Netnummer055 (+3155)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1317%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€141
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€778
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hoog Soeren.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Apeldoorn. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €285.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €285.000 x 0,1317% = €375.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hoog Soeren? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Hoog Soeren werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Hoog Soeren. Vermoedelijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0008,2%
2019€243.0008,5%
2018€224.0006,7%
2017€210.0002,9%
2016€204.0000,5%
2015€203.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Apeldoorn.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hoog-soeren-7346

Woningtaxatie in Hoog Soeren

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Hoog Soeren zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Hoog Soeren bedraagt circa €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Hoog Soeren die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wenum Wiesel, Ugchelen, Beemte Broekland, Gelselaar en Haarlo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, ligging, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Hoog Soeren. In deze aanslag bekijk je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1317% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoog Soeren. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €346.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
Deze waarde wordt berekend met behulp van openbare data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.apeldoorn.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoog Soeren?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoog Soeren zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie