WOZ bezwaar Kudelstaart

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kudelstaart? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Aalsmeer komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Kudelstaart 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel bieden we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Kudelstaart op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€371.000
OZB-tarief woningen0,1119%
Gemiddeld betaalde OZB€415
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€880
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kudelstaart.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Aalsmeer. De WOZ-waarde bedraagt op €264.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €264.000 x 0,1119% = €295.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Kudelstaart? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Kudelstaart precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Kudelstaart. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€371.0007,5%
2019€345.00013,1%
2018€305.0003,4%
2017€295.0009,7%
2016€269.000-2,5%
2015€276.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Aalsmeer.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-kudelstaart-1433

Woningtaxatie in Kudelstaart

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Kudelstaart zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Kudelstaart komt gemiddeld uit rond de €270. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Kudelstaart die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Vrouwenakker, Amstelhoek, de Hoef, De Kwakel en Naarden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, ligging, grootte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Kudelstaart. In deze aanslag staan de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kudelstaart. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €415.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde komt tot stand aan de hand van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.aalsmeer.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kudelstaart?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Kudelstaart zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie