WOZ bezwaar Sint Kruis

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sint Kruis? Op deze website praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Sluis raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Sint Kruis 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het onderstaande overzicht verschaffen we een indicatie van de huidige woonlasten in Sint Kruis van een meerpersoonshuishouden. Tevens lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sint Kruis.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Sluis. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €283.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €283.000 x 0,104% = €294.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Sint Kruis? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Sint Kruis werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Sint Kruis. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Hier kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Sluis.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-sint-kruis-4528

Woningtaxatie in Sint Kruis

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Kruis komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Sint Kruis is ongeveer €270. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Sint Kruis die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement, Cadzand en Zuidzande.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren zoals: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Sint Kruis. In deze gemeentelijke beschikking check je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Kruis. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €228.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend door middel van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken kenmerken zoals: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Kruis?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en beoordeel of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Kruis kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie