WOZ bezwaar Cromvoirt

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Cromvoirt? Op deze pagina praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Vught komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Cromvoirt 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel vind je duidelijke info over de actuele woonlasten in Cromvoirt waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Gemiddelde WOZ-waarde€395.000
OZB-tarief woningen0,112%
Gemiddeld betaalde OZB€442
Rioolheffing€240
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€974
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Cromvoirt.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Vught. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €277.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 277.000 x 0,112% = €310.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Cromvoirt? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Cromvoirt nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Cromvoirt. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€395.0006,8%
2019€370.0006,9%
2018€346.0006,5%
2017€325.0004,8%
2016€310.000-2,2%
2015€317.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Vught.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-cromvoirt-5266

Woningtaxatie in Cromvoirt

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Cromvoirt kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Cromvoirt komt gemiddeld uit rond de €275. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Cromvoirt die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Berlicum, Oudheusden, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, grootte, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Cromvoirt. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,112% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Cromvoirt. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €442.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.vught.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Cromvoirt?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Cromvoirt heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie