WOZ bezwaar Gieterveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Gieterveen? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Aa en Hunze beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Gieterveen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel geven we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Gieterveen van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
Netnummer0599 (+31599)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gieterveen.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Aa en Hunze. De WOZ-waarde is vastgesteld op €268.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €268.000 x 0,1191% = €319.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Gieterveen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Gieterveen uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Gieterveen. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-gieterveen-9511

Woningtaxatie in Gieterveen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Gieterveen kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Gieterveen ligt rond de €200. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Gieterveen die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Donderen, Bunne, Winde, Yde en De Punt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: bouwjaar, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Gieterveen. In deze documenten check je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gieterveen. Een gemiddelde woning betaalt €311.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.aaenhunze.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Gieterveen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Gieterveen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie