WOZ bezwaar Gasselte

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Gasselte? Op dit portaal geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Aa en Hunze raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Gasselte 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het overzicht hieronder tref je een indicatie van de actuele woonlasten in Gasselte waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast tref je ook handige informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Gasselte.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Aa en Hunze. De WOZ-waarde ligt op €241.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €241.000 x 0,1191% = €287.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Gasselte? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Gasselte werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Gasselte. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Analyseer marktprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Aa en Hunze.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-gasselte-9462

Woningtaxatie in Gasselte

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Gasselte komt nog beter over met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Gasselte ligt zo rond de €235. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In het schema hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Gasselte die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Gieten, Balloërveld, Balloo, Deurze en Eleveld.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: oppervlakte, grootte, type woning, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Gasselte. In deze documenten tref je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gasselte. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €311.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand op basis van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op zaken zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.aaenhunze.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook prijzen van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gasselte?
Het bezwaar maken moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Gasselte zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie