WOZ bezwaar Balloërveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Balloërveld? Hier praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Aa en Hunze begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Balloërveld 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het schema hieronder bieden we een samenvatting van de huidige woonlasten in Balloërveld op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal tref je ook handige informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Balloërveld.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Aa en Hunze. De WOZ-waarde ligt op €239.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €239.000 x 0,1191% = €285.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Balloërveld? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Balloërveld werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Balloërveld. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-balloerveld-9459

Woningtaxatie in Balloërveld

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Balloërveld zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Balloërveld komt gemiddeld uit rond de €195. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Balloërveld die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Balloo, Deurze, Eleveld, Geelbroek en Ekehaar.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Balloërveld. In dit document check je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Balloërveld. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €311.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken aspecten zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.aaenhunze.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens prijzen van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Balloërveld?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Balloërveld heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie