WOZ bezwaar Eexterzandvoort

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Eexterzandvoort? Op deze pagina vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Aa en Hunze komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Eexterzandvoort 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Eexterzandvoort op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
Netnummer0598 (+31598)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eexterzandvoort.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Aa en Hunze. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €243.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €243.000 x 0,1191% = €289.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Eexterzandvoort? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Eexterzandvoort aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Eexterzandvoort. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Aa en Hunze.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-eexterzandvoort-9464

Woningtaxatie in Eexterzandvoort

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Eexterzandvoort kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Eexterzandvoort is ongeveer €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Eexterzandvoort die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Eext, Gasselte, Gieten, Balloërveld en Balloo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Eexterzandvoort. In deze aanslag staan een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eexterzandvoort. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €311.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van een speciaal model. De gemeente verwerkt factoren als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.aaenhunze.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Eexterzandvoort?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Eexterzandvoort zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie