WOZ bezwaar Kollumerpomp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kollumerpomp? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Noardeast-Fryslân calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Kollumerpomp 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder bieden we een overview van de hedendaagse woonlasten in Kollumerpomp van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9293
Netnummer0511 (+31511)
Gemiddelde WOZ-waarde€173.000
OZB-tarief woningen0,1713%
Gemiddeld betaalde OZB€296
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€823
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kollumerpomp.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Noardeast-Fryslân. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €234.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €234.000 x 0,1713% = €401.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Kollumerpomp? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Kollumerpomp uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kollumerpomp. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€173.0004,8%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-kollumerpomp-9293

Woningtaxatie in Kollumerpomp

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Kollumerpomp kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Kollumerpomp bedraagt circa €205. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de volgende tabel check je taxateurs en makelaars in Kollumerpomp die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Augsbuurt, Kollum, Drogeham, Kootstertille en Twijzelerheide.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken zoals: grootte, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Kollumerpomp. In dit document staan de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1713% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kollumerpomp. Een gemiddelde woning betaalt €296.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. objectieve criteria. De gemeente verwerkt aspecten als: waar staat de woning, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kollumerpomp?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kollumerpomp kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie