WOZ bezwaar Ulvenhout

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Ulvenhout? Op dit portaal geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Alphen-Chaam komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Ulvenhout 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel bieden we een samenvatting van de actuele woonlasten in Ulvenhout (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€341.000
OZB-tarief woningen0,115%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€226
Totale woonlasten€941
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ulvenhout.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Alphen-Chaam. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €293.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €293.000 x 0,115% = €337.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Ulvenhout? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Ulvenhout nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Ulvenhout. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€341.0005,9%
2019€322.0004,9%
2018€307.0003,7%
2017€296.0002,1%
2016€290.000-0,3%
2015€291.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Alphen-Chaam.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-ulvenhout-4858

Woningtaxatie in Ulvenhout

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Ulvenhout kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Ulvenhout ligt rond de €240. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Ulvenhout die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Strijbeek, Galder, Dorst, Bavel en Ulvenhout.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten zoals: oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Ulvenhout. Op dit aanslagbiljet staan de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,115% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ulvenhout. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €391.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.alphen-chaam.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ulvenhout?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ulvenhout maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie