WOZ bezwaar Strijbeek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Strijbeek? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Alphen-Chaam begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Strijbeek 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van de verschillende woonlasten in Strijbeek (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€341.000
OZB-tarief woningen0,115%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€226
Totale woonlasten€941
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Strijbeek.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Alphen-Chaam. De WOZ-waarde is vastgesteld op €292.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €292.000 x 0,115% = €336.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Strijbeek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Strijbeek precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Strijbeek. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Het document dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€341.0005,9%
2019€322.0004,9%
2018€307.0003,7%
2017€296.0002,1%
2016€290.000-0,3%
2015€291.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Alphen-Chaam.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-strijbeek-4856

Woningtaxatie in Strijbeek

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Strijbeek zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Strijbeek ligt om en nabij de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Strijbeek die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Galder, Dorst, Bavel, Ulvenhout en Teteringen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: onderhoudsniveau, type woning, grootte, ligging, oppervlakte, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Strijbeek. In deze aanslag bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,115% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Strijbeek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €391.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van openbare data. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.alphen-chaam.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Strijbeek?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Strijbeek kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie