WOZ bezwaar Grevenbicht

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Grevenbicht? Hier bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Sittard-Geleen begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Grevenbicht 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder geven we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Grevenbicht (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€191.000
OZB-tarief woningen0,1966%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€290
Totale woonlasten€850
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Grevenbicht.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Sittard-Geleen. De WOZ-waarde ligt op €241.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €241.000 x 0,1966% = €474.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Grevenbicht? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Grevenbicht werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Grevenbicht. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€191.0008,5%
2019€176.0006,0%
2018€166.0004,4%
2017€159.0000,6%
2016€158.0002,6%
2015€154.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Sittard-Geleen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-grevenbicht-6127

Woningtaxatie in Grevenbicht

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Grevenbicht komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Grevenbicht is ongeveer €260. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Grevenbicht die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Obbicht, Papenhoven, Holtum, Buchten en Born.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: ligging, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar, type woning, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Grevenbicht. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1966% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Grevenbicht. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand op basis van data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar factoren als: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.sittard-geleen.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Grevenbicht?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Grevenbicht heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie