WOZ bezwaar Poeldijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Poeldijk? Hieronder geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Westland raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Poeldijk 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder bekijk je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Poeldijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
Netnummer0174 (+31174)
Gemiddelde WOZ-waarde€309.000
OZB-tarief woningen0,1008%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€283
Totale woonlasten€849
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Poeldijk.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Westland. De WOZ-waarde ligt op €281.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €281.000 x 0,1008% = €283.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Poeldijk? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Poeldijk nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Poeldijk. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€309.0009,2%
2019€283.0008,8%
2018€260.0006,1%
2017€245.0002,9%
2016€238.0000,0%
2015€238.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Westland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-poeldijk-2685

Woningtaxatie in Poeldijk

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Poeldijk komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Poeldijk is ongeveer €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In deze tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Poeldijk die je kunnen helpen aan een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ter Heijde, Monster, De Lier, Maasdijk en Honselersdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: type woning, bijgebouwen, ligging, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Poeldijk. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1008% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Poeldijk. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €311.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald d.m.v. beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.gemeentewestland.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Poeldijk?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Poeldijk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie