WOZ bezwaar Bentveld

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Bentveld? Hier vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Zandvoort komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Bentveld 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder verstrekken we een overzicht met de recente woonlasten in Bentveld (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens is er meer info te vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€362.000
OZB-tarief woningen0,0861%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€250
Totale woonlasten€758
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bentveld.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Zandvoort. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €290.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €290.000 x 0,0861% = €250.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Bentveld? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Bentveld ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Bentveld. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit rapport ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Onderzoek woningprijs

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€362.00015,7%
2019€313.00011,0%
2018€282.0007,2%
2017€263.0004,4%
2016€252.0003,3%
2015€244.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zandvoort.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-bentveld-2116

Woningtaxatie in Bentveld

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Bentveld kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Bentveld ligt om en nabij de €215. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Bentveld die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Vogelenzang, Aerdenhout, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord en Spaarnwoude.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Bentveld. In dit document lees je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0861% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bentveld. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €311.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: waar staat de woning, woonoppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.zandvoort.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, type object, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bentveld?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Bentveld zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie