WOZ bezwaar Poederoijen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Poederoijen? Op dit portaal lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Zaltbommel begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Poederoijen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel verschaffen we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Poederoijen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Poederoijen.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Zaltbommel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €285.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €285.000 x 0,1109% = €316.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Poederoijen? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Poederoijen aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Poederoijen. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Het document is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Check of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Zaltbommel.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-poederoijen-5307

Woningtaxatie in Poederoijen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Poederoijen zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Poederoijen ligt om en nabij de €230. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Poederoijen die je kunnen helpen aan een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Brakel, Zuilichem, Liempde, Esch en Gemonde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Poederoijen. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Poederoijen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €298.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: ligging, woonoppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.zaltbommel.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Poederoijen?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Poederoijen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie