WOZ bezwaar Zuilichem

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zuilichem? Op dit portaal vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Zaltbommel raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Zuilichem 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder geven we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Zuilichem van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zuilichem.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Zaltbommel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €283.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €283.000 x 0,1109% = €314.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Zuilichem? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Zuilichem uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Zuilichem. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningwaarde

  Evalueer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zaltbommel.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-zuilichem-5305

Woningtaxatie in Zuilichem

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Zuilichem kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Zuilichem komt gemiddeld uit rond de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In deze tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Zuilichem die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Liempde, Esch, Gemonde, Den Dungen en Helvoirt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Zuilichem. In dit document check je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zuilichem. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €298.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar zaken als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.zaltbommel.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zuilichem?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zuilichem zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie