WOZ bezwaar Vught

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Vught? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Vught komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Vught 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst vind je een overview van de huidige woonlasten in Vught (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5263
Netnummer073 (+3173)
Gemiddelde WOZ-waarde€395.000
OZB-tarief woningen0,112%
Gemiddeld betaalde OZB€442
Rioolheffing€240
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€974
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vught.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Vught. De WOZ-waarde ligt op €281.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €281.000 x 0,112% = €315.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Vught? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Vught werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Vught. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek marktprijs

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Ga na of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€395.0006,8%
2019€370.0006,9%
2018€346.0006,5%
2017€325.0004,8%
2016€310.000-2,2%
2015€317.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Vught.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-vught-5263

Woningtaxatie in Vught

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Vught kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Vught ligt om en nabij de €270. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Taxateurs vergelijken
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Vught die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk en Gilze en Rijen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken zoals: grootte, type woning, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Vught. Op dit aanslagbiljet tref je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,112% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vught. Een gemiddelde woning betaalt €442.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. openbare data. Er wordt ingezoomd op thema’s als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.vught.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Vught?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Vught maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Cromvoirt
 • Plaats een reactie