WOZ bezwaar Wijdewormer

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Wijdewormer? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Wormerland begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Wijdewormer 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel verschaffen we duidelijke info over de actuele woonlasten in Wijdewormer (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kun je ook verder lezen over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€297.000
OZB-tarief woningen0,1099%
Gemiddeld betaalde OZB€326
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€330
Totale woonlasten€890
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Wijdewormer.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Wormerland. De WOZ-waarde ligt op €272.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €272.000 x 0,1099% = €299.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Wijdewormer? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Wijdewormer uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Wijdewormer. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Check of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€297.00012,5%
2019€264.00011,4%
2018€237.0005,8%
2017€224.0001,8%
2016€220.0001,4%
2015€217.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Wormerland.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-wijdewormer-1456

Woningtaxatie in Wijdewormer

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Wijdewormer kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Wijdewormer bedraagt circa €225. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Wijdewormer die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Watergang, Ilpendam, Purmerland, Oude Meer en Aalsmeerderbrug.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken zoals: grootte, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Wijdewormer. In deze aanslag staan de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1099% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wijdewormer. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €326.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld met behulp van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via het belastingloket van de gemeente (www.wormerland.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wijdewormer?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de referentie huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wijdewormer kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie