WOZ bezwaar Purmerland

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Purmerland? Hieronder bieden wij meer informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Landsmeer beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Purmerland 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder bieden we duidelijke info over de recente woonlasten in Purmerland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ heffingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€439.000
OZB-tarief woningen0,0753%
Gemiddeld betaalde OZB€330
Rioolheffing€227
Afvalstoffenheffing€347
Totale woonlasten€904
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Purmerland.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Landsmeer. De WOZ-waarde ligt op €269.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €269.000 x 0,0753% = €203.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Purmerland? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Purmerland uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Purmerland. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€439.00010,9%
2019€396.00012,5%
2018€352.00011,7%
2017€315.0009,8%
2016€287.0004,4%
2015€275.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Landsmeer.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-purmerland-1451

Woningtaxatie in Purmerland

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Purmerland kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Purmerland is ongeveer €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Purmerland die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oude Meer, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden en Kudelstaart.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: oppervlakte, grootte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Purmerland. In dit document tref je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0753% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Purmerland. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €330.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. openbare data. Ze onderzoeken aspecten zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.landsmeer.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Purmerland?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Purmerland kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie