WOZ bezwaar Oostknollendam

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oostknollendam? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Wormerland komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Oostknollendam 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel tref je een overzicht met de huidige woonlasten in Oostknollendam op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
Netnummer075 (+3175)
Gemiddelde WOZ-waarde€297.000
OZB-tarief woningen0,1099%
Gemiddeld betaalde OZB€326
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€330
Totale woonlasten€890
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oostknollendam.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Wormerland. De WOZ-waarde ligt op €296.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €296.000 x 0,1099% = €325.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Oostknollendam? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Oostknollendam aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Oostknollendam. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Weeg af of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€297.00012,5%
2019€264.00011,4%
2018€237.0005,8%
2017€224.0001,8%
2016€220.0001,4%
2015€217.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Wormerland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-oostknollendam-1534

Woningtaxatie in Oostknollendam

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Oostknollendam komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Oostknollendam bedraagt circa €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Oostknollendam die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Wormer, Westknollendam, Wormerveer, Zaandam en de Woude.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: ligging, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, grootte, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Oostknollendam. In deze gemeentelijke beschikking check je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1099% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oostknollendam. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €326.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze zaken zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.wormerland.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Oostknollendam?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Oostknollendam zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie