WOZ bezwaar Westknollendam

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Westknollendam? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Zaanstad komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Westknollendam 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder tref je een overview van de gemiddelde woonlasten in Westknollendam van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
Netnummer075 (+3175)
Gemiddelde WOZ-waarde€255.000
OZB-tarief woningen0,1072%
Gemiddeld betaalde OZB€273
Rioolheffing€284
Afvalstoffenheffing€302
Totale woonlasten€859
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Westknollendam.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Zaanstad. De WOZ-waarde ligt op €294.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €294.000 x 0,1072% = €315.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Westknollendam? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Westknollendam werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Westknollendam. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€255.00011,4%
2019€229.00013,9%
2018€201.0009,2%
2017€184.0005,7%
2016€174.0001,8%
2015€171.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zaanstad.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-westknollendam-1525

Woningtaxatie in Westknollendam

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Westknollendam zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Westknollendam ligt rond de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Westknollendam die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Wormerveer, Zaandam, de Woude, Starnmeer en Oost-Graftdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: type woning, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Westknollendam. Op dit aanslagbiljet check je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Hierin vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1072% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Westknollendam. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €273.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt bepaald d.m.v. objectieve criteria. De gemeente verwerkt aspecten zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.zaanstad.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: type object, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook details van prijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Westknollendam?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de getoonde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Westknollendam kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie