WOZ bezwaar Eersel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Eersel? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Eersel maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Eersel 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder tref je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Eersel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Gemiddelde WOZ-waarde€330.000
OZB-tarief woningen0,0882%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€164
Totale woonlasten€737
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eersel.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Eersel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €254.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €254.000 x 0,0882% = €224.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Eersel? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Eersel aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Eersel. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€330.0006,1%
2019€311.0005,4%
2018€295.0003,1%
2017€286.0001,1%
2016€283.000-1,4%
2015€287.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Eersel.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-eersel-5521

Woningtaxatie in Eersel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Eersel zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Eersel ligt om en nabij de €250. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Eersel die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert en Cuijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken zoals: bouwjaar, oppervlakte, grootte, type woning, onderhoudsniveau, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Eersel. Op dit aanslagbiljet lees je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0882% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eersel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €291.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van beschikbare data. De gemeente verwerkt onderwerpen als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.eersel.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Eersel?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Eersel kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Vessem
 • WOZ bezwaar Wintelre
 • WOZ bezwaar Steensel
 • WOZ bezwaar Duizel
 • WOZ bezwaar Knegsel
 • Plaats een reactie