WOZ bezwaar Balgoij

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Balgoij? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Wijchen calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Balgoij 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel check je duidelijke info over de actuele woonlasten in Balgoij (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast tref je ook handige informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6613
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,125%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€176
Afvalstoffenheffing€250
Totale woonlasten€755
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Balgoij.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Wijchen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €260.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €260.000 x 0,125% = €325.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Balgoij? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Balgoij precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Balgoij. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0006,5%
2019€248.0006,4%
2018€233.0004,0%
2017€224.0001,4%
2016€221.000-1,3%
2015€224.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Wijchen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-balgoij-6613

Woningtaxatie in Balgoij

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Balgoij komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Balgoij ligt rond de €220. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Balgoij die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Nederasselt, Overasselt, Niftrik, Ven-Zelderheide en Heijen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: ligging, grootte, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Balgoij. In dit document bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Balgoij. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €329.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op zaken als: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.wijchen.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Balgoij?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Balgoij zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie