WOZ bezwaar Monster

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Monster? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Westland maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Monster 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel vind je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Monster van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2681
Netnummer0174 (+31174)
Gemiddelde WOZ-waarde€309.000
OZB-tarief woningen0,1008%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€283
Totale woonlasten€849
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Monster.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Westland. De WOZ-waarde ligt op €279.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €279.000 x 0,1008% = €281.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Monster? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Monster uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Monster. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€309.0009,2%
2019€283.0008,8%
2018€260.0006,1%
2017€245.0002,9%
2016€238.0000,0%
2015€238.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Westland.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-monster-2681

Woningtaxatie in Monster

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Monster komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Monster ligt rond de €215. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Monster die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in De Lier, Maasdijk, Honselersdijk, Naaldwijk en Bleiswijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken als: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Monster. In die rapportage staan de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1008% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Monster. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €311.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.gemeentewestland.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, type object, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Monster?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Monster kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie