WOZ bezwaar Delfgauw

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Delfgauw? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Pijnacker-Nootdorp komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Delfgauw 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht bieden we een samenvatting van de recente woonlasten in Delfgauw (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
Netnummer015 (+3115)
Gemiddelde WOZ-waarde€338.000
OZB-tarief woningen0,0932%
Gemiddeld betaalde OZB€315
Rioolheffing€228
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€896
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Delfgauw.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De WOZ-waarde ligt op €271.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €271.000 x 0,0932% = €253.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Delfgauw? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Delfgauw precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Delfgauw. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€338.0007,3%
2019€315.0008,6%
2018€290.0007,4%
2017€270.0001,9%
2016€265.0001,1%
2015€262.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-delfgauw-2645

Woningtaxatie in Delfgauw

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Delfgauw kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Delfgauw bedraagt circa €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht check je taxateurs en makelaars in Delfgauw die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Pijnacker, Schipluiden, Nootdorp, Woubrugge en Zwammerdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: bouwjaar, grootte, ligging, bijgebouwen, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Delfgauw. In deze aanslag tref je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0932% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Delfgauw. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €315.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op zaken als: waar staat de woning, grondoppervlakte, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Delfgauw?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Delfgauw kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie