WOZ bezwaar Oldehove

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oldehove? Op deze website vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Westerkwartier raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Oldehove 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder vind je een overview van de verschillende woonlasten in Oldehove op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9883
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1516%
Gemiddeld betaalde OZB€337
Rioolheffing€219
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€825
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oldehove.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Westerkwartier. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €267.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €267.000 x 0,1516% = €405.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Oldehove? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Oldehove ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Oldehove. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Ga na of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0005,7%
2019€211.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Westerkwartier.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-oldehove-9883

Woningtaxatie in Oldehove

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Oldehove kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Oldehove ligt om en nabij de €205. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Oldehove die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Den Ham, Kommerzijl, Gerkesklooster, Stroobos en Lutjegast.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: grootte, bouwjaar, type woning, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveauen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Oldehove. In deze gemeentelijke beschikking tref je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1516% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oldehove. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €337.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald d.m.v. openbare data. Men kijkt naar factoren zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.westerkwartier.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oldehove?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oldehove kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie