WOZ bezwaar Ee

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Ee? Op dit portaal lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Noardeast-Fryslân begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Ee 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel vind je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Ee op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9131
Netnummer0519 (+31519)
Gemiddelde WOZ-waarde€173.000
OZB-tarief woningen0,1713%
Gemiddeld betaalde OZB€296
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€823
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ee.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Noardeast-Fryslân. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €289.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €289.000 x 0,1713% = €495.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Ee? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Ee ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Ee. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€173.0004,8%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-ee-9131

Woningtaxatie in Ee

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Ee kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Ee ligt om en nabij de €195. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
Hieronder check je taxateurs en makelaars in Ee die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Oostrum, Jouswier, Metslawier, Wetsens en Aalsum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, type woning, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Ee. In dit document bekijk je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1713% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ee. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €296.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand d.m.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, type object. In het taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ee?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Ee kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie