WOZ bezwaar Dreumel

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dreumel? Op deze website praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente West Maas en Waal maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Dreumel 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht tref je een overzicht met de recente woonlasten in Dreumel van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€269.000
OZB-tarief woningen0,1111%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€850
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dreumel.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente West Maas en Waal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €264.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 264.000 x 0,1111% = €293.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Dreumel? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Dreumel nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Dreumel. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€269.0008,9%
2019€247.0003,3%
2018€239.000-1,2%
2017€242.0001,7%
2016€238.0000,8%
2015€236.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente West Maas en Waal.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-dreumel-6621

Woningtaxatie in Dreumel

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Dreumel kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Dreumel ligt om en nabij de €260. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Dreumel die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Bergharen, Hernen, Leur, Balgoij en Nederasselt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: bouwjaar, ligging, bijgebouwen, type woning, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Dreumel. In dit document bekijk je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1111% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dreumel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €298.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van openbare data. De gemeente verwerkt onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via het belastingloket van de gemeente (www.westmaasenwaal.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dreumel?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Dreumel kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie