WOZ bezwaar Zeijerveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zeijerveld? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Assen komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Zeijerveld 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de recente woonlasten in Zeijerveld (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€197.000
OZB-tarief woningen0,1765%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€223
Totale woonlasten€716
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zeijerveld.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Assen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €260.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €260.000 x 0,1765% = €459.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Zeijerveld? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Zeijerveld nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Zeijerveld. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€197.0006,5%
2019€185.0006,9%
2018€173.0004,8%
2017€165.0001,9%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Assen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-zeijerveld-9491

Woningtaxatie in Zeijerveld

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Zeijerveld zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Zeijerveld ligt zo rond de €225. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Zeijerveld die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Zeijerveen, Ter Aard, Rhee, Taarlo en Zeegse.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: ligging, bouwjaar, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Zeijerveld. In die rapportage tref je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1765% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zeijerveld. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €346.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.assen.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zeijerveld?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zeijerveld kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie