WOZ bezwaar Tricht

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Tricht? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente West Betuwe komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Tricht 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het onderstaande overzicht verstrekken we een overview van de hedendaagse woonlasten in Tricht op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4196
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Tricht.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente West Betuwe. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €234.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €234.000 x 0,1251% = €293.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Tricht? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Tricht precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Tricht. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente West Betuwe.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-tricht-4196

Woningtaxatie in Tricht

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Tricht zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Tricht is ongeveer €275. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Tricht die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Meteren, Geldermalsen, Est, Opijnen en Neerijnen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: type woning, oppervlakte, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Tricht. In deze aanslag staan de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Hierin vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Tricht. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €373.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald aan de hand van beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Tricht?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Tricht zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie