WOZ bezwaar Beesd

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Beesd? Hier kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente West Betuwe komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Beesd 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder check je een overview van de actuele woonlasten in Beesd op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Beesd.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente West Betuwe. De WOZ-waarde is vastgesteld op €284.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €284.000 x 0,1251% = €355.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Beesd? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Beesd aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Beesd. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Ga na of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente West Betuwe.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-beesd-4153

Woningtaxatie in Beesd

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Beesd kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Beesd is ongeveer €195. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Beesd die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Rhenoy, Acquoy, Asperen, Schoonrewoerd en Leerdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: bijgebouwen, bouwjaar, grootte, ligging, type woning, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Beesd. In die rapportage lees je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beesd. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €373.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar factoren als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beesd?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Beesd maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie