WOZ bezwaar Deil

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Deil? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente West Betuwe raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Deil 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel bieden we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Deil waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Deil.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente West Betuwe. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €288.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €288.000 x 0,1251% = €360.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Deil? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Deil uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Deil. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente West Betuwe.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-deil-4158

Woningtaxatie in Deil

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Deil kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Deil is ongeveer €205. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Deil die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Enspijk, Rumpt, Gellicum, Beesd en Rhenoy.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Deil. Op dit aanslagbiljet staan de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Deil. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €373.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald aan de hand van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Deil?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Deil kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie