WOZ bezwaar Heesselt

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Heesselt? Hier geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente West Betuwe maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Heesselt 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de volgende tabel verstrekken we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Heesselt op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4063
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heesselt.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente West Betuwe. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €266.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €266.000 x 0,1251% = €333.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Heesselt? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Heesselt aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Heesselt. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente West Betuwe.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-heesselt-4063

Woningtaxatie in Heesselt

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Heesselt kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Heesselt ligt zo rond de €210. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het onderstaande overzicht vergelijk je taxateurs en makelaars in Heesselt die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Zennewijnen, Ophemert, Echteld, IJzendoorn en Ochten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren zoals: bijgebouwen, bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Heesselt. Op dit aanslagbiljet bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heesselt. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €373.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend op basis van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Heesselt?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Heesselt zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie