WOZ bezwaar Zennewijnen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zennewijnen? Op deze website vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Tiel komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Zennewijnen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht vind je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Zennewijnen van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1239%
Gemiddeld betaalde OZB€275
Rioolheffing€225
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€794
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zennewijnen.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Tiel. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €265.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €265.000 x 0,1239% = €328.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Zennewijnen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Zennewijnen uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Zennewijnen. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0008,3%
2019€206.0004,0%
2018€198.0002,1%
2017€194.0002,1%
2016€190.0000,5%
2015€189.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Tiel.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-zennewijnen-4062

Woningtaxatie in Zennewijnen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Zennewijnen zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Zennewijnen ligt zo rond de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In het overzicht hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Zennewijnen die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Ophemert, Echteld, IJzendoorn, Ochten en Opheusden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Zennewijnen. In deze aanslag staan de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1239% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zennewijnen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €275.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald aan de hand van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.tiel.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, adresgegevens, type object, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je tevens prijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zennewijnen?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zennewijnen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie