WOZ bezwaar Slappeterp

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Slappeterp? Op deze pagina geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Waadhoeke komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Slappeterp 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het schema hieronder geven we een kostenraming van de recente woonlasten in Slappeterp van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
Netnummer0518 (+31518)
Gemiddelde WOZ-waarde€174.000
OZB-tarief woningen0,1437%
Gemiddeld betaalde OZB€249
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€777
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Slappeterp.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Waadhoeke. De WOZ-waarde bedraagt op €237.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €237.000 x 0,1437% = €341.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Slappeterp? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Slappeterp precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Slappeterp. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€174.0006,7%
2019€163.0005,8%
2018€154.000
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Waadhoeke.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-slappeterp-9037

Woningtaxatie in Slappeterp

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Slappeterp kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Slappeterp bedraagt circa €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Slappeterp die je kunnen helpen aan een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Menaam, Dronryp, Marsum, Deinum en Blessum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s zoals: bijgebouwen, grootte, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Slappeterp. In dit document check je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1437% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Slappeterp. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €249.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. beschikbare gegevens. Ze onderzoeken feiten zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.waadhoeke.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Slappeterp?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Slappeterp kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie