WOZ bezwaar Oudheusden

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oudheusden? Hier vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Heusden komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Oudheusden 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het schema hieronder bekijk je een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Oudheusden (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gemiddelde WOZ-waarde€293.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€707
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oudheusden.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Heusden. De WOZ-waarde ligt op €275.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €275.000 x 0,1125% = €309.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Oudheusden? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Oudheusden nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Oudheusden. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Onderzoek marktprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Beoordeel of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€293.0006,2%
2019€276.0003,8%
2018€266.0002,7%
2017€259.0001,6%
2016€255.000-1,2%
2015€258.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Heusden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oudheusden-5256

Woningtaxatie in Oudheusden

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Oudheusden kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Oudheusden ligt rond de €270. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oudheusden die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Herpt, Heesbeen, Hedikhuizen, Doeveren en Haarsteeg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, type woning, ligging, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Oudheusden. In deze gemeentelijke beschikking vind je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oudheusden. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €329.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand door middel van openbare data. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: ligging, grondoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.heusden.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oudheusden?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Oudheusden kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie