WOZ bezwaar Hoef en Haag

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hoef en Haag? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Vijfheerenlanden komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Hoef en Haag 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht verschaffen we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Hoef en Haag (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1151%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€860
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hoef en Haag.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Vijfheerenlanden. De WOZ-waarde ligt op €276.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €276.000 x 0,1151% = €318.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hoef en Haag? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Hoef en Haag aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hoef en Haag. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,6%
2019€242.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Vijfheerenlanden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hoef-en-haag-4125

Woningtaxatie in Hoef en Haag

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Hoef en Haag kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hoef en Haag ligt rond de €225. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Hoef en Haag die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Hagestein, Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij en Erichem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken als: bouwjaar, type woning, oppervlakte, ligging, grootte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Hoef en Haag. In deze documenten tref je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1151% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoef en Haag. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld met behulp van verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt zaken als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoef en Haag?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoef en Haag heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie