WOZ bezwaar Zijderveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zijderveld? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Vijfheerenlanden komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Zijderveld 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder tref je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Zijderveld op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal bekijk je ook informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4122
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1151%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€860
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zijderveld.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Vijfheerenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €274.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €274.000 x 0,1151% = €315.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Zijderveld? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Zijderveld uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Zijderveld. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Onderzoek woningprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,6%
2019€242.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Vijfheerenlanden.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-zijderveld-4122

Woningtaxatie in Zijderveld

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Zijderveld kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Zijderveld ligt om en nabij de €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Zijderveld die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Everdingen, Ravenswaaij, Erichem, Asch en Beusichem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: bouwjaar, ligging, type woning, grootte, bijgebouwen, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Zijderveld. In deze documenten vind je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1151% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zijderveld. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand met behulp van beschikbare data. De gemeente verwerkt zaken als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Zijderveld?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Zijderveld heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie