WOZ bezwaar Hei- en Boeicop

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hei- en Boeicop? Op deze pagina vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Vijfheerenlanden maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hei- en Boeicop 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel check je een overzicht met de huidige woonlasten in Hei- en Boeicop (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform is er meer info te vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1151%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€860
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hei- en Boeicop.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Vijfheerenlanden. De WOZ-waarde bedraagt op €277.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 277.000 x 0,1151% = €319.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hei- en Boeicop? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Hei- en Boeicop werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Hei- en Boeicop. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Controle huizenprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,6%
2019€242.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Vijfheerenlanden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-hei--en-boeicop-4126

Woningtaxatie in Hei- en Boeicop

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Hei- en Boeicop kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hei- en Boeicop is ongeveer €240. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Hei- en Boeicop die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Hoef en Haag, Hagestein, Zijderveld, Everdingen en Ravenswaaij.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: bijgebouwen, ligging, type woning, grootte, oppervlakte, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Hei- en Boeicop. In deze gemeentelijke beschikking tref je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1151% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hei- en Boeicop. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. objectieve criteria. Men kijkt naar thema’s als: ligging, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hei- en Boeicop?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hei- en Boeicop kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie