WOZ bezwaar Meeuwen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Meeuwen? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Altena komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Meeuwen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de huidige woonlasten in Meeuwen van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4268
Netnummer0416 (+31416)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,1048%
Gemiddeld betaalde OZB€286
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€233
Totale woonlasten€768
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Meeuwen.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Altena. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €258.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €258.000 x 0,1048% = €270.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Meeuwen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Meeuwen uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Meeuwen. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0007,5%
2019€254.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Altena.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-meeuwen-4268

Woningtaxatie in Meeuwen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Meeuwen kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Meeuwen komt gemiddeld uit rond de €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Meeuwen die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Drongelen, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: grootte, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Meeuwen. In deze gemeentelijke beschikking vind je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1048% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Meeuwen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €286.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand op basis van een speciaal model. Men kijkt naar factoren als: waar staat de woning, de oppervlakte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.gemeentealtena.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook marktprijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Meeuwen?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Meeuwen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie