WOZ bezwaar Vriezenveen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Vriezenveen? Op deze pagina praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Twenterand komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Vriezenveen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel bekijk je duidelijke info over de actuele woonlasten in Vriezenveen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1539%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€780
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vriezenveen.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Twenterand. De WOZ-waarde bedraagt op €282.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 282.000 x 0,1539% = €434.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Vriezenveen? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Vriezenveen precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Vriezenveen. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,3%
2019€219.0006,3%
2018€206.0003,5%
2017€199.0001,5%
2016€196.000-1,0%
2015€198.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Twenterand.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-vriezenveen-7671

Woningtaxatie in Vriezenveen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Vriezenveen kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Vriezenveen ligt zo rond de €260. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Vriezenveen die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Reutum, Fleringen, Albergen, Manderveen en Mander.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Vriezenveen. In deze gemeentelijke beschikking tref je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1539% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vriezenveen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €360.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Ze onderzoeken zaken als: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.twenterand.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vriezenveen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Vriezenveen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie