WOZ bezwaar Nieuw-Beijerland

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nieuw-Beijerland? Op dit portaal lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Hoeksche Waard calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Nieuw-Beijerland 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder tref je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Nieuw-Beijerland (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens tref je ook handige informatie over WOZ heffingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3264
Netnummer0186 (+31186)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0942%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€676
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nieuw-Beijerland.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hoeksche Waard. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €289.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €289.000 x 0,0942% = €272.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nieuw-Beijerland? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nieuw-Beijerland ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Nieuw-Beijerland. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0007,7%
2019€248.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hoeksche Waard.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nieuw-beijerland-3264

Woningtaxatie in Nieuw-Beijerland

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Nieuw-Beijerland komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuw-Beijerland bedraagt circa €245. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Nieuw-Beijerland die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat en Achthuizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, oppervlakte, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Nieuw-Beijerland. In deze gemeentelijke beschikking tref je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daar tref je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0942% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuw-Beijerland. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €251.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken zaken zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentehw.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuw-Beijerland?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuw-Beijerland zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie