WOZ bezwaar Brucht

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Brucht? Op deze website vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Hardenberg calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Brucht 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder check je een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Brucht (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Brucht.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hardenberg. De WOZ-waarde ligt op €230.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €230.000 x 0,1196% = €275.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Brucht? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Brucht werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Brucht. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit stuk is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Evalueer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-brucht-7696

Woningtaxatie in Brucht

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Brucht zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Brucht ligt zo rond de €235. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Brucht die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bruchterveld, Kloosterhaar, Sibculo, Mariënberg en Bergentheim.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen als: type woning, bouwjaar, ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Brucht. Op dit aanslagbiljet tref je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Brucht. Een gemiddelde woning betaalt €271.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.hardenberg.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Brucht?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Brucht kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie