WOZ bezwaar t Goy

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in t Goy? Op deze website vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Houten beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde t Goy 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel geven we duidelijke info over de verschillende woonlasten in t Goy op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
Netnummer030 (+3130)
Gemiddelde WOZ-waarde€351.000
OZB-tarief woningen0,11%
Gemiddeld betaalde OZB€386
Rioolheffing€145
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€789
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in t Goy.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Houten. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €246.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 246.000 x 0,11% = €271.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in t Goy? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in t Goy werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket t Goy. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€351.0009,3%
2019€321.0006,3%
2018€302.0008,6%
2017€278.0009,4%
2016€254.0001,2%
2015€251.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Houten.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-t-goy-3997

Woningtaxatie in t Goy

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ t Goy kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in t Goy bedraagt circa €210. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in t Goy die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Ossenwaard, Werkhoven, Odijk, Driebergen-Rijsenburg en Overberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, grootte, oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in t Goy. Op dit aanslagbiljet bekijk je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,11% over de WOZ waarde aan OZB belasting in t Goy. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €386.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.houten.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook koopsommen van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in t Goy?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in t Goy kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie