WOZ bezwaar Oudeschild

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Oudeschild? Hier vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Texel maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Oudeschild 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel tref je duidelijke info over de recente woonlasten in Oudeschild waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gemiddelde WOZ-waarde€310.000
OZB-tarief woningen0,0389%
Gemiddeld betaalde OZB€121
Rioolheffing€280
Afvalstoffenheffing€305
Totale woonlasten€706
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oudeschild.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Texel. De WOZ-waarde ligt op €253.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €253.000 x 0,0389% = €98.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Oudeschild? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Oudeschild uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Oudeschild. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport staat hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€310.0006,2%
2019€292.0004,7%
2018€279.0003,7%
2017€269.0002,3%
2016€263.0002,7%
2015€256.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Texel.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-oudeschild-1792

Woningtaxatie in Oudeschild

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Oudeschild kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Oudeschild ligt rond de €255. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In deze tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oudeschild die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Den Burg, Huisduinen, Julianadorp, Den Oever en Westerland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten zoals: onderhoudsniveau, type woning, grootte, ligging, bouwjaar, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Oudeschild. In deze aanslag vind je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0389% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oudeschild. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €121.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald op basis van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.texel.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oudeschild?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Oudeschild kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie