WOZ bezwaar Kaatsheuvel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Kaatsheuvel? Hier vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Loon op Zand begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Kaatsheuvel 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de verschillende woonlasten in Kaatsheuvel (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij tref je ook handige informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1334%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€342
Totale woonlasten€950
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kaatsheuvel.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Loon op Zand. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €265.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €265.000 x 0,1334% = €354.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Kaatsheuvel? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Kaatsheuvel aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Kaatsheuvel. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check woningwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0005,5%
2019€256.0003,6%
2018€247.0001,2%
2017€244.0002,5%
2016€238.0001,3%
2015€235.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Loon op Zand.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-kaatsheuvel-5171

Woningtaxatie in Kaatsheuvel

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kaatsheuvel zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kaatsheuvel ligt rond de €280. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Kaatsheuvel die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout en Drunen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kaatsheuvel. Op dit aanslagbiljet vind je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1334% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kaatsheuvel. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €360.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: ligging, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.loonopzand.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kaatsheuvel?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kaatsheuvel zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie