WOZ bezwaar Geijsteren

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Geijsteren? Op deze website lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Venray begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Geijsteren 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel check je een kostenraming van de huidige woonlasten in Geijsteren (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website is er meer info te vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5862
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€236.000
OZB-tarief woningen0,1427%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€195
Totale woonlasten€754
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Geijsteren.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Venray. De WOZ-waarde is vastgesteld op €287.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €287.000 x 0,1427% = €410.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Geijsteren? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Geijsteren precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Geijsteren. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktprijs

  Bekijk of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€236.0005,8%
2019€223.0003,2%
2018€216.0004,3%
2017€207.0000,5%
2016€206.000-1,0%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Venray.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-geijsteren-5862

Woningtaxatie in Geijsteren

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Geijsteren zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Geijsteren ligt zo rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Geijsteren die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Wanssum, Wellerlooi, Well, Well en Bergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Geijsteren. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1427% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geijsteren. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €335.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar kenmerken zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.venray.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Geijsteren?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en check of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Geijsteren maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie