WOZ bezwaar Eede

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Eede? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Sluis begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Eede 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande lijst tref je een overzicht met de huidige woonlasten in Eede (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kun je ook verder lezen over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eede.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Sluis. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €284.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 284.000 x 0,104% = €295.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Eede? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Eede uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Eede. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het overzicht hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Sluis.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-eede-4529

Woningtaxatie in Eede

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Eede kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Eede bedraagt circa €225. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Eede die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Sint Kruis, Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement en Cadzand.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: bouwjaar, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Eede. In deze gemeentelijke beschikking vind je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eede. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €228.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van beschikbare data. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Eede?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Eede zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie