WOZ bezwaar Kruisland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Kruisland? Hier lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Steenbergen beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Kruisland 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht check je een overview van de gemiddelde woonlasten in Kruisland (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1211%
Gemiddeld betaalde OZB€278
Rioolheffing€159
Afvalstoffenheffing€389
Totale woonlasten€826
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kruisland.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Steenbergen. De WOZ-waarde ligt op €273.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €273.000 x 0,1211% = €331.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Kruisland? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Kruisland uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kruisland. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit rapport dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0007,0%
2019€215.0003,9%
2018€207.0002,5%
2017€202.0001,0%
2016€200.0000,0%
2015€200.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Steenbergen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-kruisland-4756

Woningtaxatie in Kruisland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Kruisland kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Kruisland bedraagt circa €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Kruisland die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Stampersgat, Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven en Zegge.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten zoals: ligging, oppervlakte, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Kruisland. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1211% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kruisland. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €278.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken aspecten zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.gemeente-steenbergen.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kruisland?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kruisland zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie